Gå till innehåll

Sommarstaden Gällivare

Sommar i Gällivare är ljusa nätter, kliande myggbett, fiske i fantastiska vatten, vandring i skog och över berg. Det är cykling, paddling och badande. Det är marknad och festival, och en fika i solen. Låt oss guida dig till en oförglömlig sommar i Gällivare!

Dundret är vårt hemmafjäll bara 10 minuter från stan bjuder på enastående vyer och aktiviteter året runt. Under sommarmånaderna är fjället klätt i grönska och den perfekta platsen att utforska till fots eller med mountainbike.

Laponia är vårt världsarv med en unik kombination av natur och kultur på en yta av 9 400 kvadratkilometer. Här kan du utforska vandringsleder genom skog och längs med vatten och berg. Naturum Laponia är porten till världsarvet där du kan lära känna fjällen, skogarna och myrarna, och hur du kan upptäcka världsarvet på egen hand.

Våra vatten, våra många sjöar och älvar, lämpar sig utmärkt för kajakutflykter. Känslan av frihet och närheten till naturen är oslagbar när du paddlar i din egen takt och upptäcker dolda vikar och öar.

Sommar i Gällivare är inte bara natur och friluftsliv. Det är också en tid för kultur och evenemang. Ta del av festivaler och konserter med lokala artister och musiker, och upplev den samiska kulturen genom dans, sång och hantverk.

Relaterat innehåll