Gå till innehåll

Vinteraktiviteter

Från glittrande snöförsedda landskap till iskalla äventyr under det norrskenets sken, erbjuder Gällivare en unik vinterupplevelse. Utforska det gnistrande vinterlandskapet genom snöskovandringar, åk på snöskoter över isiga sjöar eller ge dig ut på en oförglömlig hundslädtur genom de orörda snötäckta skogarna.

Här i Gällivare inleder vi vintersäsongen redan i november och världscupsåkare från flera längdåkningslandslag vallfärdar hit för att vässa formen på Marcus Hellners hemmaarena. Vi har faktiskt helt fantastiska skidspår här i Gällivare. Om du hellre åker utför kan du välja mellan 15 olika nedfarter i olika svårighetsgrader på Dundret, vårt fjäll mitt i stan. För att komma till toppen som är 823 m.ö.h. kan du välja Dundret Express, sexstolsliften som tar dig upp till toppen på mindre än fyra minuter.

Vintern i Gällivare är lång och härlig. Under den mörka perioden finns goda chanser att få se det spektakulära norrskenet dansa på himlen. För att komma bort från stadens ljus kan du sitta bekvämt i släde bakom de dragvilliga arbetshästarna eller låta de starka draghundarna ta med dig långt ut i vildmarken. Eller varför inte ta på dig turskidor och pannlampa för en tur i snötäckta vinterlandskapet. Från midvintermörker till soliga vårvinterdagar.

Vårvintern får det att spritta i kroppen och aktiviteter som toppturer, skoterturer och pimpelfiske är populära aktiviteter. Njut av solens värmande strålar som lockar fram de första fräknarna medan du grillar din korv över öppen eld ute på det frusna vattnet. Värm händerna på kåsan du dricker Lemmelkaffe ur. Möjligheterna för vinteräventyr i Gällivare är oändliga.

Relaterat innehåll