Gå till innehåll

Augusti

Foto: Magnus Winbjörk

Sommarvärmen börja avta vilket gör augusti till den mest optimala månaden för långa fjällvandringar i bland annat Sarek nationalpark Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Padjelanta nationalpark Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. För dig som gillar långdistanscykling är Vägen västerut Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kanske Sveriges vackraste fjällväg. Många bilreklamfilmer har spelats in längs denna sträcka.

Flugfisket i främst Kaitumälven är något som lockar turister från hela världen, längs älven finns det flera fiskecamper att välja bland. Vill du hellre slå upp ett tält, alternativt hyra Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., så finns det många platser runt om i kommunen med vacker utsikt intill närliggande vägar.

I slutet av månaden arrangeras Gällivare minoritetsspråksfestival Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i centrala Gällivare, ett kulturevenemang som lyfter kommunens fyra minoritetsspråk: finska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., samiska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och meänkieli Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2024-01-26
Publicerad:
2023-11-16