Gå till innehåll

Dundret Runt

April månad erbjuder fantastisk skidåkning i strålande vårsol. Skidloppet Dundret Runt tar dig genom urskogar och till synes ändlösa vidder. I blickfånget finns Sarek och Kebnekaise och det kanske bästa av allt är att du åker helt i din egen takt. Dundret Runt har distanser som passar både liten och stor, motionär eller tävlingsåkare.

Bakgrund och historia
Dundret Runt är inte bara ett skidlopp, det är en tradition som växt sig stark i den norrländska kulturen. Bansträckningen går runt lågfjället och naturreservatet Dundret, som även känd för sin alpina skidåkning. Med åren har loppet vuxit till att bli ett av de mest prestigefyllda skidevenemangen i Sverige.

Sedan starten 1965 har Dundret Runt varit ett motionslopp utan tidtagning och den traditionen har hållits vid liv. Ta dig sedan runt lågfjället i din egen takt, man behöver inte ha bråttom.

Gemenskap och Kultur
Dundret Runt handlar inte bara om tävlan och prestation. Det är också en mötesplats för människor med en gemensam passion för skidåkning och naturen. Under loppet fylls luften av glada tillrop och uppmuntrande ord från åskådare, medtävlare samt funktionärer längs bansträckningen. Den unika känslan av samhörighet genomsyrar hela evenemanget.

3 mil
Tremilen är en lättåkt sträckning i huvudsak längs med myrarna som omger Dundret. Med flertal mat- och vätskekontroller där det första stoppet bjuder på stärkande renbuljong.

5 mil
Långa Dundret Runt är en rejäl utmaning. Här möter åkarna ändlösa myrar, tunga stigningar och sugande backar. Utöver renbuljong serveras även nödutfordring i form av blåbärssoppa och sportdryck.

Dundret Runt 6-7 april 2024

Vårens stora skidfest och klassiker sedan 1965 där skidglädje är viktigare än att åka fort. Åk i din egen takt utan tidtagningspress. Välj mellan att åka 3 eller 5 mil.

Läs mer här