Gå till innehåll

Terrängstafett 42 195

Datum
Terrängstafett 42 195

Terrängstafett 42 195 är ett lopp med maratonsträckning för lag eller individuella deltagare som sträcker sig genom vackra Soutujärvibygden i Gällivare kommun.

Loppet är uppdelat i fem delsträckor bestående av löpning, paddling och cykling. Hela sträckan är 42 195 m med start i Avvakko och mål i Lappeasuando. Det går också att delta i ett lopp över halva sträckningen, 21 000 m, indelad i tre delsträckor. Då med start på Udden vid Skaulo.

Tävlingen går att genomföra av en individuell deltagare eller ett lag med upp till fem deltagare. Individuella deltagare tävlar i dam- respektive herrklass. Lagen får vara mixade.

Som namnet antyder är det en stafett ute i skog och mark efter stigar, skogsvägar och blöta myrar. Tävlingen startar i södra delen av bygden, i Avvakko, och avslutas i bygdens norra gräns vid Lappeasuando. Växlingarna mellan de olika sträckorna görs i byarna Moskojärvi , Skaulo och Puoltikasvaara.

Deltagarna ansvarar själv för logistiken av tävlingsutrustning, men självklart hjälper vi som arrangörer till vid behov. Hör av er om ni har frågor eller funderingar kring detta så kommer vi säkerligen fram till en lösning.

SUP – brädor för paddlingssträckan samt flytvästar tillhandahålls av arrangören. Cykeln är personlig och tillhandahålls av deltagaren själv.

Arrangör av tävlingen är Soutujärvibygden i utveckling ekonomisk förening tillsammans med ett flertal föreningar i bygden.

Välkommen till sommarens roligaste lopp!

För mer information och anmälan - besök www.soutujarvi.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Evenemangsinformation

Datum
Plats
Soutujärvibygden
Arrangör
Soutujärvibygden i utveckling ekonomisk förening tillsammans med ett flertal föreningar i bygden
Telefon
079-100 43 73
E-post
info@soutujarvi.se
  • Idrottsarrangemang